Ingyenes látásvizsgálat optikánkban

Pálffy-Kristin Andrea 2023.09.28A látás hónapja alkalmából egész októberben ingyenes látásvizsgálattal várunk optikánkban ebben az évben is!
A vizsgálat körülbelül 30 percig tart, és várakozás nélkül igénybe tudod venni, amennyiben időpontot foglalsz online vagy telefonon.

Miért van szükség látásvizsgálatra?

Amennyiben valamilyen látásproblémád van, ellenőrizni tudjuk, hogy változott-e a korábban meghatározott korrekció. Vagyis, hogy élesen és kényelmesen látsz-e a jelenlegi szemüvegeddel vagy kontaktlencséddel. Ez azért fontos, mert a nem megfelelő korrekció a szem megerőltetését, fejfájást és rossz közérzetet is okozhat. A látásvizsgálat során ellenőrizzük a meglévő szemüveged és amennyiben szükséges megigazítjuk és beállítjuk.

Azt tapasztalod, hogy az olvasnivalót, mobiltelefont távolabb kell tartani hogy élesen tudj látni?

Ez akár a presbiópia jele is lehet. A kor előrehaladtával a szemlencse rugalmassága csökken, ami presbiópia vagy másnéven öregszeműség kialakulásához vezethet. Ez azt jelenti, hogy a szem fokozatosan elveszíti azt a képességét, hogy közeli dolgokat tisztán és élesen lásson. A presbiópia általában 40 éves kor felett alakul ki.

Semmilyen látásproblémád nincs?

Akkor is érdemes kihasználni az alkalmat és elvégeztetni az ingyenes látásvizsgálatot! Amennyiben a vizsgálat során elváltozását vagy valamilyen betegségre utaló jelet találunk, javasolni fogjuk a szemészorvos által végzett vizsgálatot. A szemészeti vizsgálat során nemcsak a szem betegségei, mit például a szürkehályog vagy a zöldhályog de a magas vérnyomás és a cukorbetegség is kiszűrhető.

Milyen gyakran van szükség látásvizsgálatra?

Életmódunk és egészségi állapotunk hatással van a szemünkre és látásunkra, ezért életünk során bármikor előfordulhat, hogy a látásunk megváltozik. Szemüvegeseknek valamint 40 éves kor felett évente egyszer tanácsoljuk a látás ellenőrzést. Amennyiben semmilyen látáshibád sincs, akkor is érdemes legalább kétévente elvégeztetni a látásvizsgálatot.

Szemüveg kedvezménnyel

Mi történik, ha a vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy változott a dioptriád és ezért új szemüvegre van szükséged?

Amennyiben szeretnéd, szívesen segítünk neked szemüvegkeretet és lencsét választani személyes igényeidnek és pénztárcádnak megfelelően.

Optikánkban egyedi keretválasztékot és személyes, garantált kedvezményeket találsz!
Jelenleg 20-50% kedvezményt kínálunk női, férfi és gyermek kereteinkre, 20-25% kedvezményt szemüveglencsékre és 40% kedvezményt Hoya multifokális lencsékre.   

Mit tehetsz a szemed egészségének megőrzése érdekében?

A rendszeres látásvizsgálat mellet az egészséges táplálkozás, a megfelelő UV-védelem valamint a 20-20 szabály elsajátítása és gyakorlása is rendkívül fontos a szem egészségének megőrzésében.

A kis odafigyeléssel étrendünkbe egyszerűen beépíthető, jótékony hatású antioxidánsokról és vitaminokról, amelyek csökkenthetik bizonyos szembetegségek kialakulását ebben a cikkünkben írunk részletesen.

Használj napszemüveget, amikor csak teheted! A szem megfelelő fény és UV-védelme különösen fontos az év bármely szakában, mert a tartós UV-sugárzás maradandó károsodást okozhat, míg az erős napsütés irritálja a szemet. Mindemellett a napszemüveg a levegőben lévő apró szennyeződésektől, portól és pollentől is hatékonyan védi a szemet.

Végül de nem utolsósorban azt tanácsoljuk, hogy legalább karnyújtásnyi távolságra ülj a számítógép képernyőjétől és más képernyőket se tarts túl közel a szemedhez! Az egyszerű, könnyen betartható 20 - 20 szabály a következőt jelenti: minden képernyő előtt töltött 20 perc után legalább 20 másodpercig nézz a távolba! Ez ellazítja a szemizmokat, pihenteti a szemet, és így segít megelőzni a szem megerőltetését.

Keress bennünket bátran bármilyen szemüveggel, látással kapcsolatos kérdéssel, optikánkban szívesen segítünk!

Budapest XIII., Hegedűs Gy. u. 34.
☎ +36 1 239 9855

További Hírek

IMG_9280
Szemüveget visel a gyermek?
hoya miyosmart szemüveglencse
A gyermekkori rövidlátás korrigálása és kezelése az innovatív MiYOSMART szemüveglencsével
IMG_8767
Nyári napvédelem szemüvegeseknek
Screenshot 2023-06-13 at 11.43.24
Hoya Prémium Garancia - Biztosítás szemüveglencsére
Dioptriás napszemüveg Etnia Barcelona
Dioptriás napszemüvegek - minden amit tudnod kell
sussex red
Ha tavasz, akkor színes keretek!
Woodys Eyewear
Woodys Eyewear
Ételek az egészséges szemekért
Egészséges szemek
GARANCIA-2
Miópia gyermekeknél
GARANCIA-5
Tanács szülőknek, ha gyermekük szemüveges lesz