A gyermekkori rövidlátás korrigálása és kezelése az innovatív MiYOSMART szemüveglencsével

Pálffy-Kristin Andrea 2023.07.10











A miópia, vagyis a rövidlátás előfordulása növekvő trendet mutat az egész világon. A legutóbbi felmérések szerint 2020-ban Közép-Európában a lakosság több mint 20% rendelkezett miópiával és az előrejelzések szerint ez a szám 2050-re 50% fölé fog emelkedni. Ez a növekvő trend a gyermekeknél is mutatkozik. Ezért fontos, hogy szülőként tisztában legyünk a miópia tüneteivel és a lehetőségekkel, melyek segítenek megelőzni a miópia kialakulását és romlását lassítani.

Rendszeres szemvizsgálat

A gyermekkori rövidlátás egy olyan fénytörési hiba, melynek következtében a gyermek közelre tisztán, távolra viszont homályosan lát. Mivel nincs összehasonlítási alapja, a gyermek gyakran nem érzékeli ha nem lát jól, és megtanul együtt élni a látásproblémával. Ez természetesen nem jó, mert a gyermek életminőségének romlásához vezet ezért nagyon fontos a gyermek látásának rendszeres ellenőrzése. Árulkodó jel lehet, ha a gyermek gyakran hunyorog, dörzsöli a szemét, fejfájásra panaszkodik vagy nehezére esik figyelni az iskolában. Az optikánkban elérhető gyermekszemészeti rendelésről itt olvashatsz.

Több idő a szabadban és kevesebb közelre nézés

Bár a miópia nem gyógyítható, helyes életmóddal kialakulásának esélye csökkenthető. A gyakori, hosszú ideig tartó közelre nézés, mint például olvasás és okostelefon használata valamint a kevés szabadban töltött idő hozzájárul a miópia kialakulásához és fokozódásához. A 20-20-2 szabály megtanulása és betartása segít egy egészségesebb életmód kialakításában és mérsékli a gyermekkori rövidlátás kialakulását. A 20-20-2 szabály azt jelenti, hogy minden 20 perc közelre nézés után 20 másodpercig távolra kell nézni, hogy a szemizmok ellazuljanak. Ezen kívül a gyermekeknek legalább napi 2 két órát a szabadban kell tölteni. A 20-20-2 szabályról szóló cikkünket itt olvashatod.

MiYOSMART szemüveglencse

A már kialakult rövidlátás fokozódását a helyes életmód mellett egy új, innovatív szemüveglencse is segít lassítani. A Hoya gyermekbarát MiYOSMART szemüveglencséje speciálisan a gyermekkori rövidlátás kezelésére lett kifejlesztve. A tesztek alapján ez az innovatív szemüveglencse akár 60%-kal képes lassítani a rövidlátás fokozódását. A MiYOSMART szemüveglencse különleges kialakításának köszönhetően egyszerre biztosítja az éles látást és kezeli a miópia progresszióját. Hogy ez hogyan lehetséges?

A MiYOSMART szemüveglencse középpontjában az úgynevezett centrális optikai zóna található, mely biztosítja a legjobb korrigált látást távolra. Ezt az optikai zónát az úgynevezett kezelési zóna veszi körül. Ez a zóna nagyon különleges, mert pontosan 396 darab apró lencseszigetből áll, melyek miópikus defókuszt biztosítanak a szemnek. Ennek köszönhetően a szemgolyó növekedése, és ezáltal a rövidlátás fokozódása is lelassul.

A kimondottan gyermekek számára tervezett MiYOSMART szemüveglencse ütésálló és biztonságos anyagból készült, különösen tartós antikreflex és víztaszító réteggel van ellátva. Ezen kívül természetesen optikai tisztaságot és 100% UV védelmet nyújt viselője számára.

Ahhoz, hogy a MiYOSMART lencse viselése hatékony legyen, odafigyelésre van szükség mind a gyermek, mind a szülő részéről. Az első évben összesen 6 kontrollvizsgálatra van szükség, hogy nyomon tudjuk követni a gyermek szemének és látásának változását, valamint hogy a szemüveg megfelelően van-e beállítva.

Büszkék vagyunk rá, hogy optikánk is jogosult a MiYOSMART szemüveglencse forgalmazására és így mi is hozzájárulhatunk a miópia lassításához. 
Keress bennünket a MiYOSMART lencsével kapcsolatos bármilyen kérdéssel, felkészülten várunk és szívesen segítünk!

Budapest XIII., Hegedűs Gy. u. 34.
☎ +36 1 239 9855


Nézd meg a "HOYA MiYOSMART és a rövidlátás" videóját!

Cikk forrása: https://www.hoyavision.com/hu/szemuvegviselok-szamara/miyosmart/

További Hírek

colorfulframes
Színes keretek az Etnia Barcelona kollekciójából
IMG_9280
Szemüveget visel a gyermek?
IMG_8767
Nyári napvédelem szemüvegeseknek
Screenshot 2023-06-13 at 11.43.24
Hoya Prémium Garancia - Biztosítás szemüveglencsére
Dioptriás napszemüveg Etnia Barcelona
Dioptriás napszemüvegek - minden amit tudnod kell
Woodys Eyewear
Woodys Eyewear
Ételek az egészséges szemekért
Egészséges szemek
GARANCIA-2
Miópia gyermekeknél
GARANCIA-5
Tanács szülőknek, ha gyermekük szemüveges lesz