Látásvizsgálat

Látásvizsgálat szemüveghez és kontaktlencséhez

Optikánkban a látásvizsgálatot mi, Kristin Györgyné és Pálffy-Kristin Andrea optometristák végezzük. A látásvizsgálat során megállapítjuk a szem esetleges fénytörési hibáját, valamint meghatározzuk a megfelelő korrekciót. Ez lehet szemüveg, illetve kontaktlencse felírása. A megfelelő korrekció meghatározásánál mindig figyelembe vesszük pácienseink preferenciáját, és személyre szabott szemüvegkészítést és kontaktlencse-illesztést kínálunk.

Az optikánkban átalunk végzett látásvizsgálat magában foglalja mind az objektív (számítógépes), mind a szubjektív (manuális) ellenőrzést. A számítógépes vizsgálatot kiegészítő manuális ellenőrzéssel biztosítjuk, hogy a vizsgálat végén megállapított korrekció pontos legyen. Fontos, hogy a felírt szemüveglencse vagy kontaktlencse kényelmes is legyen a szemnek, valamint biztosítsa az éleslátást viselője számára.
látásvizsgálat és szemnyomásmérés

Optikánkban tonométeres szemnyomásmérést is végzünk, melynek fontos szerepe van a glaukóma, vagyis a zöld hályog kialakulásának megelőzésében.

Szerencsére nem gyakran, de előfordul, hogy az általunk végzett látásvizsgálat során elváltozást vagy betegségre utaló jelet észlelünk. Ilyenkor azt tanácsoljuk pácienseinknek, hogy forduljanak szemészorvoshoz.

Mikor van szükség látásvizsgálatra?


Kép: Etnia Barcelona

Pácienseink leggyakrabban akkor keresnek meg bennünket, amikor látásuk valamilyen módon megváltozik. Azoknak a pácienseknek, akiknek valamilyen látáshibája van azt tanácsoljuk, hogy évente egyszer ellenőriztessék a szemüket.

Életünk során bármikor előfordulhat, hogy látásunk megváltozik.
Ezért akinek semmilyen látáshibája nincs, annak is érdemes legalább kétévente elvégezni a látásvizsgálatot.

A presbiópia, vagy más néven öregszeműség általában 40 éves kor felett jelentkezik, ezért a 40 év felettieknek szintén azt tanácsoljuk, hogy évente ellenőriztessék látásukat.